top of page

Han Ruiz Buhrs

Han.jpg

"Collaboration with diverse disciplines is an essential part of my work. Platform Nexus is the place where these connections arise and where building intersects thinking and spatiality becomes a physical issue. This is a long-cherished dream and a conceptual starting point for further development."

Han Ruiz Buhrs (Amsterdam, 1989) is, meer dan decorontwerper, vooral een ruimtelijk denker die graag buiten de theaterzaal werkt. Het gebruik van de ruimte en de ervaring van de toeschouwer staan centraal. Dit is het artistiek uitgangspunt en vertaalt zich vaak in een eigenzinnige publieksopstelling en in een groot gebaar als ingreep in de ruimte, die daarmee een transformatie ondergaat. 

Samenwerkingen met uiteenlopende disciplines is een 

essentieel onderdeel van zijn werk. Een ruimte zoals B2, waar deze verbindingen ontstaan en waar bouwen, maken en presenteren samenvallen is een langgekoesterde wens en een conceptueel uitgangspunt voor verdere ontwikkeling. 

In 2019 rondde Han de opleiding Scenografie aan de AHK af. Zijn afstuderen was kenmerkend tweeledig: naast het teksttheaterstuk Shopping and Fucking, maakte hij ook een muzikale performance installatie in een fabriekshal van 900 vierkante meter: Der Bau.

 

Het afgelopen jaar werkte hij onder meer aan de operafilm In Nabijheid voor de Nationale Opera en Ballet, voor De Toneelmakerij op locatie (Hamlet), bouwde de multimediale interactieve installatie Orandakan 2020 en met zijn collectief Babylon de online voorstelling Woyzeck, een waanvoorstelling. Ook maakt hij onderdeel uit van Het Markttheater. 

hanruizbuhrs.nl (under contruction)

instagram.com/buhrshanruiz/

bottom of page