top of page

Rachel Schuit

Rachel.JPG

"Platform Nexus is my artistic home. A place where I can dream big and plant seeds. A makerspace where we are building a community together and where different encounters can take place. In Nexus I can explore new ways of making, where experimentation is central and where art gets more time to breathe."

Rachel Schuit (Amsterdam, 1993) onderzoekt met het lichaam als instrument de intieme verhouding tot een landschap, met haar eigen dynamiek, elementen en materialen. Dit resulteert in abstracte en beeldende voorstellingen waarin de zintuiglijke ervaring van de toeschouwer centraal staat. 

Rachel studeerde in 2018 af aan de opleiding Theaterdocent en in 2021 aan de Mime opleiding, beide aan de AHK.

Eerder werkte ze als performer en mede-maker met onder andere Schweigman&, Teatro de los Sentidos (Theater van de Zintuigen), Johannes Bellinkx en Marcelo Evelin.

In 2020 richtte zij Dolly Collective op waarmee ze een residentie had bij het StrandLAB atelier in Almere. 

Als theaterdocent leidde zij in samenwerking met Cocky Eek het project Patterns of Eb and Flow voor studenten van het KABK en het Conservatorium in Den Haag. Ze beschouwt haar docentschap niet als het geven van lessen, maar als het creëren van ruimte. Het gaat haar om de kunst een proces zo te faciliteren dat het zichzelf genereert. 

Afgelopen zomer richtte Rachel in samenwerking de voorloper van het platform Nexus op. Hiermee cureerde ze in de Kunstkapel in Amsterdam een mini festival waar kunstenaars van alle soorten disciplines work-in-progress deelden. Dit was een groot succes en voor haar de aanleiding om voor de aanmelding van B2 in Het Domijn een groep kunstenaars bij elkaar te verzamelen. 

www.rachelschuit.com

bottom of page