top of page

Neal Groot

Neal.JPG

"Platform Nexus is a place of possibilities, and a good space to experiment! It is my little shed in the backyard, as well as it is the place where I will develop myself as an artist. Especially with so many interesting people around me."

Neal (Enkhuizen, 1993) is een multidisciplinaire maker, die zich niet beperkt tot theater. Zijn passie voor techniek ligt ten grondslag aan alles dat hij doet; of het einddoel nou een licht/geluid- of ruimtelijk ontwerp is, hij is altijd op een speelse manier op zoek naar de immersieve ervaring. Het experiment ligt hierbij aan de 

basis. 

Sinds Neal in 2015 is afgestudeerd als technisch theatermaker aan de AHK, is het artistieke proces nadien een steeds belangrijkere rol gaan spelen, waarbij het technisch tekenen en 3D-visualisatie nog altijd het vertrekpunt vormen van het ontwerp.

Door samenwerkingen aan te gaan en gedeelde werkomgevingen in te richten, wordt de kruisbestuiving opgezocht. Zo maakte Neal als duo met scenograaf Koen Steger het decor voor televisieprogramma’s zoals Zomergasten (sinds 2017) en lichtinstallaties, zoals Lightscape voor Amsterdam Dance Event (2019). 

bottom of page